tiistai 28. lokakuuta 2014

Ensimmäinen oikea päivä Bilbaossa

Ensimmäinen aamu täällä valkeni rauhallisesti kahdeksan aikaan aamulla ja raikastautumisen jälkeen hotellin aamiaiselle suuntasi kolme erittäin nälkäistä ja unista kaveria. Ohjelmassa tänään paikallisen ohjaajan kanssa treffaaminen klo 10 ja siitä ensin ravintola Kokkeniin johon Niko suuntaa oppimaan, sitten Bitoque johon Mikael menee ja sitten Aizian johon itse suuntaan huomenna kymmeneltä aloittamaan työni. Vaihdoimme jokainen muutaman sanan paikoissamme, sovimme ensiviikkojen aikataulutuksen ja hieman katsastimme paikkoja. Tuli samalla sit kierrettyä puoli kaupunkia kun nyt nätti sää oli.







Kun saatiin kierros valmiiksi niin otettiin kaupungin metrojärjestelmä haltuun uusilla matkakorteilla ja palailtiin takas vanhan kaupungin suuntaan. Pikkusen välipalaa pöytään eli lasi olutta ja pikku pala purtavaa yhteensä noin neljä euroa. Sanoisin että ihan opiskelijabudjettiin sopiva vaihtoehto.



No jottei päivä menisi ihan susille ja vain sisällä istumiseen niin päätimme vielä metsästää kaikille vodafonen prepaid-liittymät eli uus kierros kaupungille, sieltä guggenheimin kautta takas joen rantaa myötäillen eli voin nyt suoraan sanoa etten ole hetkeen kävellyt näin makoisasti ja sen alkaa jo hiljalleen huomata. Koska paikallisen aikataulun mukaan ravintolat alkavat tarjoilemaan päivällistä vasta ilta kahdeksan aikaan ja että kahteen päivään tässä ei ole oikein kunnon lämmintä ateriaa napsittu niin ilmassa oli huomattavissa hienoista kireyttä hotellille saapuessamme. Tai lähinnä jokaisella meillä oli sellainen olo että ruokaa tähän nyt heti koska olemme kahdesti kiertäneet jo tämän kaupungin. Voi niitä hymyjä naamoillamme kun saimme itsemme istutettua ravintolan pöytään ja  tilaukset eteenpäin. Itselle otin perus currykanaa riisipedillä, vähän sieniä ja rusinoita höysteenä ja hintaa annoksella taisi olla vähän reilu kahdeksan euroa. Siihen kyytipojaksi viinipullo yhdeksän euroa ja olin taivaassa. Nyt kun katson päivää taaksepäin niin taas oli hurjasti ohjelmaa ja paljon vaikeuksia saada kaikki ihan prikulleen oikeaan järjestykseen päässäni joten päivää käsitellään varmasti vielä unissa asti :)

Buenas Noches eli hyvää yötä. Huomenna ehkä muutto asuntoomme mutta tehdään nyt ensin vähän töitä alta pois.


oli niin kova nälkä että ehdin jo yhden haukun ottaa ennenku hoksattiin että pitäähän nämäkin nykyään kuvata ja somettaa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti