sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Matkalla Bilbaoon

Näin se päivä viimein koitti ja koulumme kolme muskettisoturia otti suunnakseen suuren ja tuntemattoman. Ikä ei ehkä tuo kauneutta mutta sainpahan ainakin osan yöstä nukuttua toisin kuin toverini jotka silmät sameana yön valvomisen jäljiltä saapuivat lentokentälle kuuden hujakoilla aamulla. Lähtöselvitys automaatilla niinkuin ilmeisesti trendi tänäpäivänä on ja matkalaukku punnaamisen jälkeen kohti koneen ruumaa. Pirulainen meinasi tuottaa kilojensa kanssa ongelmaa pakatessa mutta sain kuitenkin kaikki tärkeät tavarat mukaan. No suurimmaksi jännitykseksi tuli luonnollisesti tämä minun kitarani jonka itsepäisenä ihmisenä päätin mukaani ottaa. Sitäpaitsi kannettava koneeni meni juuri kivasti samaan kitaralaukkuun muutaman kirjan kanssa jotka eivät kilojensa puolesta matkalaukkuun enää mahtuneet. Kädet hikoillen turvatarkastuksesta läpi ja koneeseen eikä mitään ongelmaa.
Pariisin päässä ihan puulla päähän lyötynä että mihinkäs seuraavaks... kiltti opas neuvoi ryhmämme oikeaan suuntaan kuitenkaan kertomatta että joudumme vielä ulos terminaalista, hypätä bussiin ja ajella kokonaan toiseen rakennukseen mistä matka Bilbaoon jatkuu. Saavuimme siis Pariisissa terminaaliin 2D. Meidän piti päästä terminaaliin 2G. Terminaalin kaksi kaikki muut kirjaimet mahtuivat kiltisti vissiin saman katon alle mutta jostain syystä kirjain G oli karkoitettu aivan toiseen rakennukseen. Onneksi vaihtoaikaa oli runsaasti ja aikaa jäi loistavasti kahvitteluun ja maailman parantamiseen. Kiitos vielä terminaalin 2G turvatarkastukseen päivän piristeestä. Erittäin peruustellisen tarkastuksen aikana olin yhdessä vaiheessa melkein varma että ne rupee soittelee mun kitaralla. Joka kolon ne tarkisti kaiken maailman laitteilla mutta sellaisella rentoudella ja iloisuudella etten moiseen ole vielä törmännyt. Olin toki varmasti itsekkin melkoinen näky kun yritin pitää housuja tippumasta samalla kun hamusin vyötä takaisin päälleni (puhumme metallinpaljastus härveleistä).
väsymyksen verhoamaa innokkuutta


Laskeutuminen bilbaoon oli mahtava kokemus. Toisesta ikkunasta avautuu näkymä vuorille ja toisesta merelle. Paikanpäällä mittari näyttää plus 25. Ohjaaja oli vastassa niinkuin pitikin ja ekat yöt saadaan viettää hotellilla vanhankaupungin keskellä. Ei olisi voinut paremmin mennä. Napattiin poikien kanssa vähän purtavaa kadulta pikku kahvilasta ja syötiin torilla jäätelöt. Olo on väsynyt mutta onnellinen. Huomenna mennään tutstumaan työpaikkoihin mutta se on vasta sitten huomenna. Otetaas vähän lepoa ja katsellaan sit kaupunkia uusin silmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti