torstai 30. lokakuuta 2014

Restaurante Aizian

Ihan ensimmäinen maininnan arvoinen asia on että meillä on asunto!! Eilen ensimmäisen työpäivän päätteeksi päästiin muuttamaan tähän meidän opiskelijakommuuniin ja olo on mahtava.

Työpäivä alkoi kymmeneltä aamulla ja se kestää pääsääntöisesti yhteentoista illalla. Neljän ja kahdeksan välissä on tauko jonka voi käyttää valitsemallaan tavalla. Minulla vapaapäivät on sunnuntai ja maanantai joten säännöllisellä rytmillä mennään.

Ajattelin että ensimmäisinä päivinä kuorin tyyliin perunoita, pilkon sipulia ja pesen simpukoita mutta yllätys olikin kova kun pääsin heti kylmäkön oppipojaksi. Vastuualueet ovat alkuruoat ja jälkkärit. Aivan ensimmäisenä hommana kypsensin simpukoita, irrottelin lihat kuorista ja vakuumipakkasin myöhempää käyttöä silmällä pitäen ja tämä oli siis päivän ensimmäinen homma. Yhden suklaakakun väsäsin ja muuten olin apupoikana ja kuuliaisena oppilaana ohjaajalle. Ensimmäisen päivän kohokohta oli varmaan että pääsin käsittelemään hanhenmaksaa ja opin sen miten sitä esivalmistetaan kylmään valmiiksi odottamaan asiakkaalle päätymistä. Päivä oli raskas mutta erittäin antoisa ja huomasin että kemiat toimii hyvin yksiin koko porukan kanssa.

Alku hyvin kaikki hyvin :)

Tänään olin vain aamun kuusi tuntia töissä että ehtisin hieman kotiutua uuteen asuntoon mutta hommia oli kyllä taas kädet täynnä. Kaikki käsitellään tuoreena ja alusta joten yhden lohen fileoin ja pistin marinoitumaan suolaan ja sokeriin, keksejä tuli tehtyä sekä suklaamousseja joita tarjoillaan viimeisenä kahvin kera, oistereita availin ja paistelin ja opin jo hieman esillelaitostakin alkeita. Päivien aikana tapahtuu paljon ja varsinkin nämä ekat päivät on ollu upeudessaan jopa hieman hämmentäviäkin mutta tultapäin taas kovasti kunhan saan vaan nyt kunnon yöunet alle. Huomenna odottaa 62 hengen varaus täys menu johon pelkästään meidän osastolta nousee neljä eri annosta ja perjantaille taisi olla joku reilu sadan hengen varaus enkä usko että nekään pelkkiä pääruokia tulevat syömään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti