maanantai 17. marraskuuta 2014

Kolmas viikko hoidettuna ja vieläkin hengissä

Olenko mä vieläkin täällä, no olenhan minä. Koti-ikäväkin on tullut jo tutuksi vaikka kaiken tämän kiireen keskellä se ei ihan kokoaika päällänsä olekkaan. Kolmas viikko lähti mukavasti käyntiin ja sainpa tehtyä yhden videonkin julkaistavaksi tänne blogiin. Toi nyt oli vaan sellainen kokeilu mutta vaikka hieman tuli änkytettyäkin niin päätin rohkeasti sen silti julkaista. Hittoakos sitä turhaan jännäilemään ja onhan se elävä kuva aina vähän erilaista kun tämä perinteinen naputtelu ja kuvien julkaisu.

Vaikka pidänkin itseäni ihan noviisina tuolla keittiössä niin huomaan silti jo pärjääväni ihan hyvin annosten kanssa ja löydän useimmiten tarvittavat aineksetkin kaapeista. Keittiön rutiinit alkavat jo siis olla suht hallussa ja erehdyksen kautta opitaan. Työkaverit ovat aivan mahtavia ja ohjaavat kärsivällisesti minua uusien ja vanhojen asioiden kanssa. Jokaisena päivänä yritän saada raapustettua jotain uutta vihkooni ja näiden reseptien kanssa onkin mennyt suurin osa ajasta. Yksi isoista haasteista oli myös esillepano jota en ennen tätä ole hirveästi harjoitellut ja nyt siis puhun lautasannoksista. Kaikki pitää olla tehtynä tietyllä tavalla ja vaikka se alkuun olikin haastavaa niin useiden toistojen jälkeen alan jo hiljalleen hahmottaa miten homma toimii. Lautaselle piirtäminen oli yllättävän hankalaa vaikka kaveri näytti vierestä mallia ja laitankin sen rohkeuden puutteen piikkiin. Plus että joskus ne purnukat eivät vaan saakeli suostu tekemään yhteistyötä. Jäätelöpallon tekeminen ruokalusikalla oli myös alkuun haastavaa ja oikean tekniikan oppimiseen meni hetki. Enkä mä nyt sitä tarkoita ettenkö alkuun saanut kyllä lautaselle sitä palloa mutta kun piti nostaa 20 kappaletta samaa jälkkäriä ja ne saakelin pallot piti vääntää ihan viimeisenä lennosta silleen et mulla on kokoaika tarjoilija odottamassa et mikä kestää niin menihän siinä hetki opetellessa. Nyt ne alkaa tulla jo kertaraapaisulla onneksi.

Vielä en ole päässyt hirveästi kaupunki tutkimaan mutta viime lauantaina kämppiksen kanssa päätettiin et oltiin miten väsyneitä tahansa ni kun pääsen töistä ni kaupungille mennään. Hetken kiertelyn jälkeen paikaksi valikoitui kafe antzokia joka ei pettänyt tälläkään kertaa. Musiikkilistalta löytyi niin Queen, AC/DC, Scorpions kun sit myös aimo annos paikallista rokkenrollia joka ainakin minua miellytti kovasti ja meno oli sen mukaista. Täällähän nuo isommat paikat sulkeutuvat klo 6 aamulla joten töidenkin jälkeen kerkee ihan hyvin käydä raapaisemassa parit gintonicit.

Ensimmäisen videopostauksen rohkaisemana yritän saada enemmän sitä osastoa kuvattua ja postailen niitä sitten tänne aina kun aika ja energia antavat myöden :)

sain napattua henkilökunnasta vähän kuvaa ja toisena oikealta on myös yksi vieraileva tähti Färsaarilta

paikallinen erikoisuus eli punaviiniä kokiksella :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti