torstai 11. joulukuuta 2014

Viimeinen työviikkoAloitetaan tollaisella ihanalla kuvalla hummerisalaatista niin kaikille tulee heti alkuun hyvä fiilis :)

Tää viikko on menny kuten kaikki edeltävätkin todella nopeasti ja kaiken kiireen keskellä oon yrittänyt saada opittuakin jotain erilaista ja ihmeellistä. Tänään se oli Squid eli kalmari/mustekala. Olen nähnyt jo aiemmin sivusilmällä miten sitä käsitellään ja mihin sitä tulee ym mutta tänään sain itselleni käsiteltäväksi tuon merellisen herkun. Kaveri näytti kerran miten homma menee ja sitten vain kädet musteeseen (kirjaimmellisesti) ja hommiin. Ensin sormet niskasta peräpään alle ja sisuskalut vetämällä irti jolloin kaveri menee kahteen osaan. Seuraavaks sellainen pikkutasku irti vetämällä. Sitten lonkeroiden keskeltä suu sisään ja lonkerot yhtenä nippuna irti. Sisuskalut roskiin. Näin jäljelle jää kolme eri osaa käytettäväksi. Peräosan putsaus ja jonkinlainen "ranka" irti siitä (muistuttaa läpinäkyvää muovista tikkua) ja sit vaan vielä huuhdellaan kylmällä vedellä ja osat talteen jatkokäsittelyä varten. Peräpään saa helposti leikattua levyksi sen muodon takia ja siitä kun putsailee kalvot pois päästään jo erittäin lähelle lopputuotetta. Leikataan sopivan kokoisiin neliöihin ja niputetaan siten että levyjä on riittävästi päällekkäin. Pakastetaan ja pakastettu tuote vedetään sirkkelin läpi siten että siitä tulee noin millimetrin paksuisia pastamaisia nauhoja. Suolaa, öljyä ja vakuumiin jossa tuote kypsennetään. Ruohosipulia päälle ja ai että on hyvää :)
 Kuten kuvista huomaa niin käsiteltävänä oli kahta eri kokoa eli pikkukaveri noin 30cm ja sit toi isompi herra joka ei oikein halunnu mahtua edes gm-vuokaan.

No... Huomenna se sitten koittaa eli viimeinen työpäivä. Lahjat on ostettuna jo valmiiks mutta en halua spoilaa niitä vielä. Pakko myöntää et hieman haikee fiilis jo valmiiks mutta tässä on vielä paljon suunnitteilla vikalle viikolle jonka vietän täällä ihan vaan kultturin merkeissä. Ja ennenku ne jotka mut tuntee naureskelee mitään ni on mulla tonne Guggenheimiin jo lippu valmiina.

Kaiken kaikkiaan homma on ollut melko kreisiä. Kuten kaikki arvaa niin tällä hetkellä porukkaa viedään ku pässiä narussa ja sen alkaa huomaamaan. Ton michelin tähden saaminen on käytännössä tuplannu asiakasmäärän ja nyt alkaa tulla seinät ja jaksaminen vastaan kaikilla. Tuntuu hassulta lähtee "rintamakarkuriks" just ku on päässy porukkaan sisälle mut ei noi hommat kaadu yhteen harjoittelijaan. Iso hatunnosto koko porukalle pakko antaa. Tekevät hienoo duunia isolla sydämellä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti