maanantai 1. joulukuuta 2014

Voiton puolella ollaan

Viides viikko takana tätä reissua ja alan jo hiljalleen suuntaamaan katseeni jouluun ja kohti tulevia haasteita. Saan hoitaa tämän vuoden jouluostokset täällä joten kuinka siistiä se on!! Muistaakseni laukuissani ei ollut vaan liiemmälti tilaa joten pitää katsoa jotain pientä ja söpöä. Tämän viikon aikana tulen saamaan loput pakolliset tuntini tehtyä ja sen jälkeen kaikki mitä suoritan Aizianissa on ekstraa. Itse ajattelen sitä lähinnä niin että se on ekstra oppimista koska tilanne on ainutlaatuinen ja kaikki mitä saan tehtyä ja raapustettua ylös vihkooni tulee olemaan osa sitä taitoa jolla myyn itseni sitten oikeisiin töihin. Kauhuskenaarioni onkin että kaiken tämän juoksemisen jälkeen saan töitä vaan mäkistä ja seuraavat kymmenen vuotta saan kuulla sitä "yksi mäkki myyty". No ehkä se ei ihan realistista ole ja minullekkin paikka löytyy ravintolamaailman haasteellisemmasta päästä, ainakin toivon näin.

Edellinen viikko oli ehkä rankin tähän astisista. Michelin tähti todellakin nosti asiakasmäärät ylös ja sen mukana myös esivalmistelujen tekeminen kasvoi huomattavasti. Slow food tyylillä kun mikään annoksista ei synny hetkessä niin tulevaan on pakko varautua montaa päivää aiemmin. Painekattilat suhisi taukoamatta ja sitä mukaa kun tavaratoimitukset saapuivat niin tuotteet otettiin käsittelyyn. Serviisit menivät vauhdilla ja jokainen ilta saapuessani kotiin ei unta tarvinnut houkutella hetkeäkään. Luonnollisesti iltavapaat paloi aika näppärästi mutta toisaalta olen täällä vain niin lyhyen aikaa etten jaksanut asiasta alkaa napisemaan. Autan siinä missä pystyn ja niin pitkään kun se vaan kelpaa niin lupaan että teen osani. Mutta jos minä aloin olla jo lauantai iltaan mennessä poikki niin en varmastikkaan ollut ainoa. Kyllä jokainen huokasi helpotuksesta kun saatiin viimeiset annokset nostettua ja päästiin siivoamaan keittiötä. Mutta olihan se upea viikko!!

Linkki ravintolan sivuille 


Poached egg on truffled potato and mushrooms sautéed

Roast scallop, artichokes in textures with asparagus and mushrooms sautéed

Boned suckling pig with carrot and orange purée and soya sauce


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti