keskiviikko 12. marraskuuta 2014

So what have i learned so far

Kolmatta viikkoa pusketaan Aizianissa ja päivät alkavat muuttumaan jo hieman helpommiksi. Olenko tehnyt vaikutuksen ohjaajiin vai alkaako naamani jo ärsyttämään heitä, en osaa sanoa, mutta sain tuleviin viikkoihini hieman helpotusta. Sunnuntai ja maanantai minulla on vakiovapaat ja siihen päälle sain tiistai ja keskiviikko illat vapaaksi. Viikottainen työmäärä tippui siis noin 42 tuntiin ja sehän kyllä sopii minulle. Tarkoituksenahan on tällä matkalla tutustua myös itse kaupunkiin ja paikalliseen kulttuuriin joten luulen näillä vapailla sen jopa onnistuvan.

Tässä selailessani pientä vihkoani huomaan että onhan siihen jo jotain opittua tullut raapusteltua. Oma vihko johon olen suomentanut reseptit oli aivan ehdoton hankinta koska ainakaan minun päässä ei nuo reseptit pysy ja näin ollen ei tarvitse joka kerta alkaa espanjasta suomentamaan erikseen mitä pitää seuraavaksi tehdä. Olen siis misaillut ja tehnyt annoksia alkuruoka+jälkiruoka puolella. Ensimmäinen tuttavuuteni oli Foie eli hanhenmaksa. Helppoa kuin heinän teko. Ensin liotetaan jonka jälkeen maustaminen sokeri-suola-likööri-brandy ja hetken marinoitumisen jälkeen vuokaan ja uuniin vesihauteeseen. Ehdottomasti suosituin jälkiruoka on Torrijas joka makeudellaan menee aivan yli ainakin omista makuhermoista mutta hyväähän se silti on. Leikataan vaaleasta leivästä sopivan kokoisia kuutioita (3*3*5) jotka laitetaan vuokaan muna+kerma+maito+sokeriliemeen. Kyseinen leivos karamellisoidaan paistinpannulla jonka jälkeen sen päälle lisätään creme ja ihan hetkeksi uuniin. Cremen päälle sokeria joka poltetaan kuumalla raudalla ja annos tarjoillaan vaniljajäätelön kera.

Mitäs muuta tuolta kirjasesta löytyy... Seesamkeksit nam, juustokakun pohja ja täyte, luonnollisesti se creme ohje sille torrijas jutulle, vanilja creme ohje, brownie, thousand lairs of apple, juusto creme, suklaa kohokas, helado de gueso eli juustojäätelö, suklaa mousse ja viimesenä makeana chokolate with chokolate with chokolate with some chokolate on top. Viimeinen on siis teyffeliöljyllä maustettu valkosuklaa jossa on tummasuklaakuorrutus jonka annokseen tulee rinnalle vielä suklaajäätelöä ja suussa poksahtelevia suklaarouhepaloja. Mmmmmmmm :)

Olikos tuolla vielä jotain... Graavilohta ja sit olen alkanut tekemään tutkimusmatkaa kastikkeisiin mutta niistä on pakko jutella sit ihan erikseen. Pil Pil on tämän alueen ehdoton ykkösjuttu ja se liittyy turskaan joka on siis toinen tämän alueen ykkösjutuista. Yhden kastikkeen ensimetrit ehdin jo myös näkemään ja jäin janoamaan siitä lisäinformaatiota. Sain maistella lopputulosta ja ensimmäinen vaihe oli että mestari heitti lohkottuja omenoita lohkotujen sipulien kera uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Jännän äärellä siis ollaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti