keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Hyvästi Bilbao ja tervetuloa joulu

Istuskelen Kalajoella takan vieressä ja ihailen joulukuusta. Kinkku on ollut koko yön uunissa ja kohta varmasti pääsemme nauttimaan siitäkin ensimmäiset siivut. Joulurauha julistettiin juuri ja mieli on rauhaa täynnä. Nyt ei tarvitse muutamaan päivään olla missään tai tehdä mitään.

Viimeiset päivät Bilbaossa menivät vauhdilla vaikka ikävä kotiin olikin iso. Yritimme katsoa ruokapaikat siten että niistä jäisi mahdollisimman paljon kerrottavaa kavereille ja esimerkiksi stake house oli erittäin positiivinen kokemus ja samoin myös mr wok, jonka buffet muistutti kokonsa puolesta enemmän laivoilla vastaan tullutta runsautta. Kävimme myös katsastamassa vihdoin guggenheim museon vaikka ainakin itselle se jäi hieman vaisuksi kokemuksena. Arvostan elämyksenä sitä että olin samassa tilassa Andy Warholin taideteoksen kanssa mutta itse teos ei tehnyt vaikutusta minuun. Voin kuitenkin nyt sanoa käyneeni siellä enkä siis jäänyt vaille sitäkään kokemusta.

Viimeiseen aamuun heräsimme hienon auringonpaisteen saattelemana ja näin ollen koin ympyrän sulkeutuvan hienosti. Ensimmäinen lento oli Amsterdamiin jossa vaihdoimme vauhdikkaasti Helsingin lentoon ja kahden nopean pyrähdyksen jälkeen olin vihdoin turvallisesti takaisin Suomessa ja kotona. Tätä olin jo ehtinyt kaivata ja se että nyt on joulu kruunaa kaiken. Espoosta Kalajoelle siirtyminen tapahtui kivuttomasti vaikka olenkin hieman allerginen kylmyydelle ja olen vain hämmästellyt tätä ihanaa valkoista maata.

Lupasin lähettää pojille Aizianiin videota täältä lumen keskeltä ja vastaanotto oli juurikin sellainen kun ajattelin. Toivonkin saavani heistä ystäviä loppuelämtässä. Olen taas paljon lähempänä tavoitteitani. 

Se oli siis sellainen työssäoppimisreissu ja haluankin kiittää vielä Espoon Omniaa ja Leonardo Da Vinci - ohjelmaa tästä upeasta mahdollisuudesta sekä kaikkia niitä opettajia jotka ovat olleet mukanani tässä kaikessa.

Hyvää joulua kaikille ja ennenkaikkea rauhallista sellaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti